testimonials

Liefdevolle en professionele aanwezigheid

"Bij de eerste ontmoeting met Koen voelde ik mij direct op m’n gemak.

Door zijn liefdevolle en professionele aanwezigheid kon ik al snel de beweging ervaren die S.E. beoogt.

De sessies met Koen hebben mij enorm goed geholpen om trauma te verwerken en los te laten. "

 

L.

meest betekenisvolle en ingrijpende werk

Werken met Koen is een van het meest betekenisvolle en ingrijpende werk dat ik ooit heb gedaan.
Het is moeilijk uit te drukken hoe dankbaar ik ben voor alle positieve veranderingen die hij in mijn leven heeft gebracht. Koen is een erg aardig, empathisch en zorgzaam persoon en een absoluut plezier om mee samen te werken. Hij is ongelooflijk deskundig en weet zijn kennis op een begrijpelijke manier te delen. Er is zoveel te leren van Koen! Zijn grootste gave is zijn vermogen om een ​​veilige, niet-oordelende omgeving te creëren en ruimte en tijd te geven voor alles wat je nodig hebt of wat zich moet ontvouwen. Sessies met hem zijn veilige havens. Ze zijn ook een proces dat tijd en toewijding vereist. Ik kan je alleen maar uitnodigen en aanbevelen om deze tijd voor jezelf te nemen <3

Carmen

Ontdekken innerlijke dynamieken

"Koens SE sessies hebben mij geholpen om meer te ontdekken over innerlijke dynamieken die in mij spelen en mij beperken in het dagelijks leven.
SE heeft mij meer capaciteit gegeven om in het hier en nu te zijn.
Koen is professioneel, warm en toegankelijk.
Hij creëert ruimte om eerlijk en helder te kijken naar wat er speelt.
Ik voelde mij altijd welkom en veilig tijdens sessies."
 

Lianne

 

Rust en vertrouwen

"Koen is betrokken en heeft een warme persoonlijkheid. Hij straalt rust en vertrouwen uit.
Ik voelde me erg op mijn gemak door zijn zorgzaamheid en zorgvuldigheid.
Hij biedt ruimte aan wat er boven komt en kan daar goed op inspelen.
Hij heeft me op een liefdevolle en respectvolle manier begeleidt door kwetsbare stukken. 
Zijn zachte aanwezigheid heb ik als een anker ervaren.

Door de SE sessies heb ik contact kunnen maken met delen in mijzelf waar ik moeilijk bij kon komen.
Het heeft mij geholpen om te vertragen, om één stap tegelijk te zetten." 

 

Pascalle

GUIDED ME VERY GENTLY

"I had several sessions with Koen during an intensive retreat of Isaac Shapiro. He went with me through all the different layers of pain, anger, rage, grief and also joy and love. For me it was a great convenience through that time. He has such a sensitive system and felt all my shifts often before I felt it by myself and guided me very gently and beautifully through my trauma energy. Thank you Koen for your gorgeous work and also for your flexibility. Would love to work with you again. Love & Light " 

Rike

 

Op mijn gemak

"Onlangs ontmoette ik Koen bij een retraite, waar hij individuele sessies Somatic Experiencing verzorgde.
Ik voelde me direct bij hem op mijn gemak. Ik was getriggerd door zijn uitleg over Somatic Experiencing en zijn folder en besloot een sessie te boeken. 
In de sessie maakte Koen mij bewust van de fysieke sensaties in mijn lichaam wanneer ik emoties ervaar.

Met name de overgang van verkramping (in zijn woorden contractie) en opening (in zijn woorden expansie). 
Hij liet me ervaren en bewustworden hoe mijn lichaam in ieder van deze fases voelde.
Daarnaast onderzocht ik met hem welke hulpbronnen voor mij effectief zijn om veilig mijn emoties te kunnen ervaren en van contractie weer naar expansie te kunnen bewegen. 
De sessie heeft me inzicht gegeven in hoe mijn lichaam werkt en voelt en tegelijkertijd ook tools om veilig door deze fases van emoties heen te bewegen. Voor mij heel waardevol! 
Koen was hierbij een baken van geaardheid, rust en vertrouwen, waardoor ik me op mijn gemak voelde hem deel te maken van een proces waarin ik me ontzettend kwetsbaar voel en normaal gesproken het liefst alleen wil zijn. 
Dank je wel hiervoor Koen!"

 

Eline

 

Dankjewel Koen !

 

"Ik ging blanco de SE sessie met Koen in, had geen idee wat ik kon verwachten. Ik mocht kiezen waar ik wilde zitten. Al snel kwamen er emoties boven en ik had de neiging om daar verhalen aan te koppelen. 
Koen leidde me op rustige wijze terug naar de sensaties in mijn lichaam en zorgde ervoor dat ik met mijn aandacht bij die sensaties kon blijven. 
Op een gegeven moment wisselde ik van plek in de ruimte, alles stond me vrij. 
Ik kreeg duidelijke tools, zoals mijn aandacht bij de aarde houden, maar kreeg ook de mogelijkheid om een duidelijk visueel beeld te vormen van hoe die veilige aarde er voor mij uit zag. 
Deze visualisaties gebruik ik nu in het dagelijks leven. Wanneer ik me onrustig voel, schiet een beeld van rode, droge, haast gebarsten grond onder mijn voeten als een automatisme mijn systeem binnen en ik ben onmiddellijk weer bij de les. 
Na de sessie voelde ik me moe maar helder, een belangrijk inzicht rees op: Ik kies ervoor om hier te zijn.
Dit lijkt misschien een simpele gedachte, maar deze was voor mij urgent, na altijd gedacht en gevoeld te hebben 'ergens half aanwezig te zijn', altijd met een blik op de uitgang, met een half oog gericht op het volgende moment, mezelf een speelbal te voelen van de situatie, na nooit mezelf te gunnen om compleet aanwezig te zijn waar ik ben. 
Nu kan dat veranderen, mede dankzij de SE sessie. Ik kan het iedereen aanraden. Dankjewel, Koen!"

Malou Kranen

 

 

open en rustige houding

"Zodra je bij Koen binnenkomt, voel je je op je gemak door zijn open en rustige houding. Somatic experiencing is best lastig om te begrijpen, maar Koen weet heel duidelijk weer te geven wat hij gaat doen en wat zijn aanpak wordt.
Wat hij vooral niet doet, is je hertraumatiseren door meteen terug te gaan naar je trauma (of hetgeen je tegenaan loopt), en waar dat vandaan komt, maar hij blijft vooral in het hier en nu en hoe je daar mee om kan gaan. Langzaamaan in meerdere sessies speelt hij dan tussen heden en verleden, zonder vervelende gevoelens uit het verleden op te roepen. Dat was voor mij een geruststellende gedachte, maar dat zal het ook vooral zijn voor mensen die worstelen met iets wat (ver) in het verleden gebeurd is. Aan het eind van mijn eerste sessie had ik een soort rust over me heen die ik nu nog vaak terug weet te roepen, als ik weer even vastloop. Mocht je ergens mee zitten uit het verleden en je weet niet goed hoe je daar in het heden mee om weet te gaan, dan zou ik een aantal sessies bij Koen zeker aanraden."

J.V.

 

een verademing

"Koen is een ontzettend kundige SE therapeut die een zeer veilige sfeer en omgeving weet te creëren, waardoor je leert om stap voor stap met moeilijke emoties en oude pijn te werken. Het fijne aan SE en aan Koen is dat je niet geanalyseerd wordt, maar juist werkt met je directe lichamelijke ervaring, waardoor je veel makkelijker bij je gevoel komt. Ik heb zelf hierdoor kunnen werken aan oud verdriet waar ik in 'praattherapie' nooit bij kon komen. Ook heeft SE mij geïnspireerd om in mijn eigen werk als psycholoog veel meer met het lijf te werken. SE is een verademing op het gebied van traumabehandeling."

B.A. , Psycholoog

Bewuster

"Ik ben 42 jaar en de laatste jaren van mijn leven heb ik veel moeite gehad met emotionele ups en downs. Het was alsof de effecten van alles wat ik in mijn leven heb meegemaakt, naar boven willen komen om zichzelf te bevrijden. De 4 SE-sessies die ik met Koen heb gehad, hebben me geholpen om bewuster om te gaan met deze emoties, en in plaats van proberen ze te verbergen of te bestrijden, ze juist in de kracht van stilte meer ruimte te gunnen om zichzelf te kunnen onthullen en bevrijden. Tijdens de sessies was de uitwisseling van bewuste aanwezigheid sterk, die op zich veel diepe rust en liefde vrijliet die de kern zijn van ons bestaan... Koen was rustig en luisterde goed, niet alleen met zijn oren maar ook met zijn aanwezigheid en zijn hart. Hij bracht me telkens weer rustig terug naar het moment, dat vanzelfsprekend rust en vertrouwen veroorzaakt. Koen, Ik wens je veel geluk en succes in je werk en je leven! Met hartelijke dankbaarheid! "

S

een completer mens

"De eerste SE ervaring voor mij is positief en ook wel bijzonder. Het heeft mijn 'voel-je-lichaam-ervaring' vergroot en verbetert. Het ontladen van mijn 'trauma' pas ik inmiddels toe en het helpt me. Omdat ik denk dat me dat verder helpt en ook beter kan, ben ik wel voornemens SE verder toe te passen. In combinatie met een juiste ademhaling voel ik me tot nu toe een completer mens geworden."

Cees van de Zande